onsdag 6 oktober 2010

6 oktober

Det är över nu!

Tentan är skriven och det gick bättre än jag trott, jag tror att jag har 3 poäng säkrade. Det var som en hjärtesten hade fallit när jag gick ut genom tentasalens dörrar.

Sicken lycka!

Hur som har jag på senaste tiden inte lagat något spännande. Jag har tinat gamla matlådor och ätit bakpotatis. Höjdpunkten har varit den vegetariska moussakan som jag tog med till hunden i fredags. Det räckte till två måltider. Det var gott.

Den enda maten jag har lagat i ordets egentliga bemärkelse var en risotto jag gjorde i lördags. Jag har aldrig gjort risotto förut för jag tyckt att det är rätt motbjudande. Men fann ett recept på VEGOMUMS som fick det att kurra i magen. I praktiken föll den mig inte på läppen, tyvärr. Men jag vet exakt vad jag kunde ha gjort för att det skulle vara smarrigt. Därför kommer här ett oprövat recept som baseras på min lördagsmiddag.

Parmesan Risotto med grönsaker
Alternativt: Snabb risotto med fettslungade grönsaker
















Ris
Näve Parmesan
Salt
Peppar
Broccoli
Ärtskidor
Rädisor
Smör

Koka riset under uppsikt tills det är kladdigt i saltvatten. Koka samtidigt broccolin och ärtskidorna.

Blanda ned parmesanen i riset och krydda med peppar. Lägg smöret och lite salt på de avhällda kokade grönsakerna, låt smälta och rör om.

Lägg risotton i en skål och lägg de kokade grönsakerna på. Dekorera med delade rädisor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar