fredag 1 oktober 2010

1 oktober - Lunch

... Vill bara påpeka att jag hade lagat mat innan jag skrev listan under, alltså fanns inte ingredienserna med för de var uppätna ... 

"Ja det var.. intressant" Sade min älskade rommie Lollo när hon smakade på den kokade kålrabbin. Jag anade en en viss skeptsism i hennes röst som sade mig att detta recept är inte för alla (men för mig smakade det otroligt gott).

Kålrabbipasta The Medelhavs Way
Alternativt - Varm sallad med basilikadressing

















1 kålrabbi (skalad och skuren i tunna stavar)
Körsbärstomater
Fetaost
Olivolja
Basilika
Salt
Peppar

Sätt på ugnen på 200 grader och koka upp vattnet.

Dela körsbärstomaterna i halvor och pryd med en liten bit fetaost på varje och lägg i en ungsform. Häll över olivolja och svartpeppra. Ställ in i ugnen.

Lägg i dina Kålrabbistänger i vattnet, salta och koka tills de är mjuka. Häll då av vattnet och blanda pastan med olivolja, basilika och salt.

Ta ut tomaterna ur ugnen och placera dem på pastan.

Avnjut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar