Jag praktiserar - konsten att läsa i tvåhundra olika ställningar - och - konsten att föra en tuchpenna UNDER text trotts extrem utmattning och uttråkning - och - konsten att tro att något är intressant genom att utbrista "Nejmen!" "Ojdå!" "Det var som attan!".
Ja - det är tentaplugg i luften! Google translate och Stravinsky går varma dygnet runt!
Detta gör att hjärnan inte har så mycket plats för mat eller tankar som inte rör medeltiden över huvudtaget. I förmiddags kan jag inte minnas att någon mat kom till. Allt jag minns är att min roomie hade köpt chips och godis för att fira att hennes tenta var inskickad. Sen blev allt svart. När jag vaknade igen var jag förvånansvärt mätt.
Pga mina ständiga tankar på abbasiderna. Så lagade jag en stor kvällsvard efter "köttätarmodellen". Alltså kött (eller köttsubstitut) med potatis och lite grönsaker. Jag kokade sockerärtor och majskolven och slungade runt dem i en liten smörklick och havssalt. Köttsubstitutet var hälsans köks sojafiler som jag anser är riktigt smaskiga. Till detta gjorde jag en smarrig potatisgratäng.
Potatisgratäng med parmesan
2 portioner (det vill säga 1 portion)
6 skivade potatisar
1 skivad gullök
1 paket Imat (självfallet fungerar vanlig grädde)
Massvis av riven parmesan
Timjan
Salt
Peppar
Lägg potatisen i en kastrull och täck med grädden och, om nödvändigt, vatten. Koka på medelvärme.
När potatisen börjar kännas mjuk släng i löken och kryddorna. Koka en stund till tills allt är mjukt och fint. Häll potatisen i en ungsform och lägg ett tunt täcke av parmesan på.
Ställ in formen i ugnen på 200 grader tills parmesanen får lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar