onsdag 6 oktober 2010

6 oktober - Middag

"I have a habit of getting my foot stuck in my mouth and you are the only one I know who can get it out
Mysiga Esser beskriver kärlek väldigt oromantiskt.
Loving it!


Att vara super trött hela dagen förstör ens matrythm. Eftartentaölen blev sen igår alltså åt jag dagens första måltid klockan tio på kvällen. (Förlåt mamma!) Men åh vilken måltid det var!

Jag är kär i indisk mat och när man lyckas få till det hemma på sin egen snittsiga lilla spis så vill man dansa en liten segerdans, vilket jag gjorde.


Potatis och Squash curry
















1 potatis skuren i 6 bitar kokad
1 bit squash
1/4 grovhackad gullök
Lite kokosmjölk
Curry kryddblandning
Salt
Ingefära
Kanel
Torkad chili (eller annan chili men inte (!) chilipulver... jag hatar chilipulver)
2 klyftor Vitlök
Matfett

Skär squashen i typ lika stora bitar som potatisen. (Det ska vara ca. dubbelt så mycket squash som potät). Hetta upp fettet i en panna (inte för mycket eftersom squashen absorberar fettet rätt snabbt och fettig squash är inte gott) Stek Squash och potatis till squashen har fått en kladdigare konsistens och potatisen blivit gyllene. Släng då i gullöken och stek mjuk.

När grönsakerna är fina så ska du pressa ned vitlöken i pannan och röra runt tillsammans med ingefäran i någon minut innan du häller på lite kokosmjölken.

Krydda med salt, rejält med curry och rejält med kanel. Smula ned chilin. Smaka av så att du får en passande styrka (Jag gillar att det ska vara så hett att jag mår psykiskt dåligt när jag äter den men smaken är som baken).

Rör om och låt ligga på svag värme. Den är klar när det inte finns något "vattnigt" i pannan utan bara curry och kokosmjölks draperade grönsaker.

Ät med ris och mango chutney. Och om du har satsa på samma styrkenivå som jag är det trevligt att ha skivad banan vid sidan av. Kom ihåg- Chili löser sig inte i vatten, använd fett för att svalka dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar