I torsdags bjöd jag över en kär vän på pannkakor. Mest för det kändes väldigt dekadent att sitta och pressa i sig dussintalet smörstekta fettmonster ensam. (Men jag förnekar inte att det trevliga sällskapet spelade en stor roll i mitt beslut). Det stormade ute - en perfekt pannkakskväll.
Det kändes så himla mysigt att göra något så bekant som pannkakor efter en månads experimenterande! Armarna mätte, vispade och flippade utan instruktioner, under tiden sysselsatte sig min hjärna med hard core meditation!
Fake vegan Pannkakor
Alternativt: Herr Öhrns perfekta
1 liter mjölk
4 dl mjöl
1 dl sojamjöl (kan ersättas med vanligt mjöl)
1 dl bovetemjöl
Salt
StekeSmör
Bunka ned alla ingredienser (med bovetet sist) vispa tills smeten är klimpfri. Låt smeten vila tills den får en seg karaktär. Den ska inte vara vattnig!
Hetta upp en stekpanna och smält en klick smör däri. Häll i en lämplig mängd smet och vänta tills pannkakans baksida är torr, vänd sedan på den och stek tills du bedömer att den är klar. Upprepa HELA proceduren (inklusive smöret)
Supergoda att göra crèpes av.
Broccolicrepes
Broccoli
Olivolja
Salt
Peppar
Citronjuice
Parmesanost
Salt rostade solrosfrön
Koka broccoli och häll av vattnet. Slunga runt i kastrullen med salt, peppar, olivolja och citronjuice.
Rulla in blandningen i lämplig mängd pannkakor. Riv parmesan på och strö över solrosfröna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Saltrostade solrosfrön
Solrosfrön
Salt
Vatten
Hetta upp en stekpanna och sprid sedan solrosfröna i den. Rosta tills de blir varma. Blanda salt och lite vatten. Häll ned i pannan och rör om snabbt så att fröna får så mycket salt på sig som möjligt. När pannan är torr är de klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar